måndag 19 april 2010

tunika i turkos


Jag har sytt klart en tunika i turkosa och rosa tyger, som blev riktigt bra, (färgerna är inte lika grälla i verkligheten som på bilden, utan riktigt bra!) dock är mönstret, ett omarbetat mönster från Ottobre, fortfarande lite för kort och lite för brett, men det blev ändå bättre än förra gången. Hoppas nu att dottern vill ha den, annars får det bli en blivande present, eller till salu till någon som vill ha.... jag återkommer i såfall.

Nu ska jag försöka göra klart en beställd sommarklänning, som jag tyvärr inte blir särskilt nöjd med. Tror egentligen att tyget lämpar sig bättre till nattlinne, men vi får väl se. Tjejens mamma har godkänt projektet, och vi får se, hur slutresultatet blir. Bildbevis kommer framöver.......

söndag 18 april 2010

Skjortor


Barnens yngste kusin fyller 1 nästa vecka, och idag var det kalas! Han, eller rättare sagt min syster, hade önskat honom en skjorta, och så fick det bli... ja, inte en utan två skjortor i olika modeller, med olika tyg. Den med knappar hela vägen är sydd efter ett Ottobre-mönster stil 86, i tyg från Stoff & Stil. Den rutiga skjortan är sydd efter eget mönster, i ett återvunnet tyg från förr. Jag är nöjd med båda, tror att kära syster blev gladast över den randiga. Undrar vad lille T gillade bäst, troligen tårtan! (hans premiär på sötsaker!!!)

Nu har jag, eller rättare sagt mannen och jag, avslutat en hektisk tid med omtapetsering, målning och födelsedagar, så nu blir det mer tid i syhörnan framöver. Jag har fått en toppenpresent, nämligen en "tråd-rulle-hållare" med plats för över 100 rullar, som bara ska upp på väggen. Tack, snälla underbara familj för den!

måndag 5 april 2010

Del 2 & 3 av 3

För några veckor sedan fick jag en syskonbeställning på en kjol och 2 par brallor, helt fria händer vad gäller färg, form och modell. Först ut blev en kjol, som redan är levererad. Sedan har jag gått och klurat på brallor, som gärna får vara lite tuffa. 5-årigen gillar tuffa brallor, och då gör hans lillebror det också! Efter en hel del letande i tyg-gömmorna beslöt jag mig för ett beprövat kort, jag sydde 2 par gubb-brallor, med petrol-färgade muddar. Brallorna ska "hottas upp" lite med coola märken, som jag ännu inte har. Jag får hålla tummarna för att det blir bra, själv är jag ganska förtjust i det svart-vit-rutiga tyget, som tyvärr krymper allt mer på rullen. Men, då får jag ju en anledning att köpa nytt, och det känns ju alltid kul! Jag försöker att inte "spara" på tyger, utan försöker intala mig själv att det är bättre att använda än att samla på hög.......

Byxorna är sydda efter Meedoms mönster form 2, till 4 & 6 år, det rutiga tyget är från gömmorna, muddväven från Stoff och Stil. Sy-på-märken hoppas jag finna i närmaste större stad om några dagar. Därefter leverans.....

Klänningar

Jag har tidigare lovordat den japanska boken "The stylish dress", och här kommer 2 kläningar sydda efter boken. Jag har sytt klänningarna i tunna vävda tyger, det orange/vita från Stoff och Stil, och det brunblommiga är ett fyndat påslakan. Bilden är dålig, och klänningarna gör sig verkligen inte liggandes platt på golvet, men hur som helst, klänningarna har rynk och en volang upptill, bar rygg och ett långt band som knyts halter-neck. Jag tänker mig, att de fungerar ganska bra med tröja under så här års, bara linne framåt sommaren, om man nu blir lite solbränd vill säga...! Jeans eller leggings till kan nog passa. Hoppas nu att jag kan triva i dem, det är lite clown-varning med tanke på rynkad volang upptill, men det är kanske en vanesak.

söndag 4 april 2010

Det värmer i hjärtat......



.... att se sina syskonbarn i full aktion, klädda i MESC-kläder dessutom! Igår hade jag kära mellansyster och hennes gäng hemma hos oss, och lilla hönan är för dagen klädd i mössa och byxor, sydda i molntygerna! Jag har köpt både interlock och jersey, och jag upplever nog att färgerna är allra bäst på jersey-tygerna, aningen starkare och klarare i kulören. Nästa gång får det bara bli jersey!