fredag 3 augusti 2012

Man behöver alltid en ny klänning!

När jag tittar i min garderob, så blir allt större del av kläderna sydda av mig. Övervägande del är klänningar, halvlånga, långa, nästan aldrig helt korta. de flesta användbara med leggings, byxor eller bara ben till.....

Mina tygskåp svämmar över, och jag försöker verkligen att sy undan lite tyger, så jag har plats för nya!

För lite sedan provade jag ett nytt mönster ur Sömnadsmagasinet 2012/06, och nu har jag filat lite på det.... här är två klänningar efter samma grundmönster, båda sydda i återanvända tyger...

Båda kommer säkert användas, nu med korta leggings till, senare i höst med långärmat under och byxor till.3 kommentarer:

 1. Vad snygga! På vilket sätt har du ändrat mönstret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursprungsmönstret har knäppslå en bit, det har jag hoppat över.... har även smalnat av den en del, ganska stor i modellen. Slutligen har jag gjort 2 längsgående insnitt baktill, för att få till lite slank siluett.... Jättenöjd med formen på holkärmen och den relativt vida halsringningen, enl. ursprungsmönstret. Blir garanterat fler av den modellen, har redan sytt 2 till, som ännu inte fastnat på bild.

   Radera
  2. Det är alltid roligt att se en modell från en tidning uppsydd av någon annan. Ska gå hem och kolla tidningen och modellen - tycker den ser spännande ut :)

   Radera